In de praktijk

De problematiek van de dieren in een verschillende leeftijd, waarmee de eigenaren bij mij in de praktijk aankomen, zijn erg divers. Hieronder volgt een kleine selectie met drie voorbeelden uit de praktijk, waarbij natuurgeneeskundige therapieën en behandelmethoden van Nuna Epona zijn toegepast.

In de praktijk, voorbeeld 1

Johnny was een 21-jarige ruin, die tot zijn derde jaar als draver werd ingezet, maar hiervoor helaas ongeschikt bleek. De eerste eigenaren hebben het harnas/tuig altijd van zijn rug getrokken, waarbij zij de haren van zijn staart meenamen. Het gevolg was dat hij al ruim 17 jaar met een kale staart rondliep en op een paddock paradise bij zijn tweede eigenaar oud kon worden. Diverse dierenartsen hebben aangegeven dat het terug groeien van de haren niet mogelijk was. Gelukkig stond de eigenaresse open om met essentiële oliën te werken en Johnny zijn staart drie keer per dag in te smeren met specifieke oliën. Na vier maanden was het resultaat een staart met haar en een gelukkig dier, dat beter in zijn vel zat.

In de praktijk, voorbeeld 2

Boeddha was een gecastreerde kater van negen jaar, die op het oog zonder reden ineens letterlijk zijn eigen haren uit zijn vel trok. Na onderzoek bleek dat de plekken ook extreem warm waren. Het advies was om bij de dierenarts een bloedonderzoek te laten uitvoeren in verband met het functioneren van de nieren en om te zien om er een ontsteking zat in de darmen. De dierenarts heeft de eigenaar doorgestuurd om een echo te laten maken, waarbij uiteindelijk de conclusie was dat deze kater een blindedarmontsteking had. Ook bleek dat de nieren van deze kater nog voor 75% functioneerden. Dit betekent dat deze kater in de toekomst nierproblemen zal gaan ondervinden als er nu qua voer ook geen actie wordt ondernomen. De blindedarmontsteking is met Novocam behandeld en hij heeft celzouten ter ondersteuning gekregen. De eigenaar is nu bezig om te zorgen dat deze kat meer water gaat drinken, maar katten zijn zeer eenkennige wezens en laten zich niet zomaar overhalen tot ander voer.

In de praktijk, voorbeeld 3

Mimi is geboren op de melkboerderij en kreeg verse koeienmelk van de boer en zij is met negen weken bij haar nieuwe gezin gekomen. Al snel zagen de eigenaren dat Mimi minder at en dronk en na drie dagen lag ze rillend in een hoekje. Mimi begon te braken en had last van diarree. Bij het geven van de medicatie tegen de misselijkheid en braken, knapte ze snel op. Maar helaas kreeg Mimi elke keer een terugval na het stoppen met de medicatie. De dierenarts stond voor een raadsel, want medisch gezien was er niets mis met haar. Na het doormeten bleek dat er zich een grote hoeveelheid toxische stoffen in het lichaam hadden opgebouwd. De reguliere medicatie werd langzaam afgebouwd. Met een aanpassing in voer en wijze van voeren, celzouten, Bachbloesems en TSS, was Mimi klachtenvrij en kon zij volop genieten van haar ontdekkingsreis naar een volwassen poes.