Nuna Epona Behandelmethoden

Behandelmethoden

Nadat de uitgebreide intake en het fysieke onderzoek heeft plaatsgevonden, ga ik met de Lecher-Antenne of Connectie-sensor het dier doormeten. Hierna zal ik in onderling overleg bepalen welke behandelmethode het meest geschikt is. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende behandelmethoden en therapieën waar ik als veterinair natuurgeneeskundig therapeut gebruik van maak.

Lecher-antenne

De Duitse fysicus en dierenarts Ernst Lecher (1856-1926) onderzocht in 1890 voor het eerst de snelheid van elektromagnetische golven. Dankzij de zogenoemde “paralelle draden van Lecher” kan bij ieder levend wezen de energiefrequenties zeer uitgebreid gemeten worden. Met de Lecher antenne kun je mogelijke verstoringen en blokkades opsporen.

Connectie-sensor

Meetmethoden met behulp van de Lecher-antenne, biosensor, VAS (vasculair autonoom signaal), elektro-acupunctuur en kinesiologie, waarmee je verschillende vormen van energie kunt bepalen. Zowel kwantitatief en kwalitatief als de plaats waar deze energie zich bevindt, brengen het nadeel met zich mee dat dit soort metingen te subjectief zijn. Betrouwbaarheid en uitkomsten zijn dus sterk afhankelijk van de persoon die de metingen verricht. Vanuit de behoefte aan een objectiever en tegelijkertijd fijngevoeliger en zuiverder instrument, heeft Eric Laarakker de Connectie-sensor ontwikkeld (bron: healthcare-academy.nl).

Ik gebruik de Connectie-sensor om te testen of bepaalde voeding en supplementen goed zijn voor het dier en of zij passen in combinatie met andere soorten suppletie. Het is ook mogelijk om met deze sensor healing uit te voeren. Ik doe dit in de praktijk merendeels met mijn eigen energie. Alleen als het dier niet aangeraakt wil worden, dan zet ik deze sensor in.

Trifold sequency systems (TSS)

Een schokkende gebeurtenis in het leven van een dier of mens kan zich vastzetten in het lichaam. TSS is dan de meest voor de hand liggende behandelmethode. Uit de ervaring die ik heb opgebouwd blijkt dat er op één plek meerdere trauma’s kunnen zitten of dat het doorgegeven is uit de generatie(s) daarvoor, net zoals dat bij de mens het geval kan zijn. Bijzonder genoeg wil het lichaam ook niet alles in één keer loslaten en zijn er meerdere behandelingen nodig om tot de kern van het probleem door te dringen. De behandeling is voor zowel dier als mens inzetbaar. Het komt regelmatig voor dat de eigenaar ook de behandeling wil ondergaan.

Molecular Terminal Valence Sloughing System (MTVSS)

Deze energetische behandelmethode geeft het immuunsysteem een boost, waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt. Deze behandeling geeft met behulp van ‘acces bars’ een diepe ontspanning. Het lichaam krijgt daarna de ruimte om voor zichzelf diverse processen op te starten. MTVSS kan beschouwd worden als een APK voor dieren.

Aromatherapie voor dieren

Essentiele oliën of etherische oliën zijn het krachtigste wat bomen, planten, bloemen, struiken, zaden en wortels te bieden hebben. De oliën zijn een krachtige ondersteuning voor lichaam en geest. Bovendien kan aromatherapie voor dieren een mooie ondersteuning zijn voor andere therapieën. Belangrijk is wel om juist die oliën te selecteren van de beste kwaliteit. Ik werk uitsluitend met essentiële oliën die specifiek gemaakt zijn voor dieren, omdat niet elke olie geschikt is voor een dier. Verkeerd gebruik van essentiële olie of een olie die niet geschikt is voor dieren kan een negatief effect hebben op de gezondheid van het dier. Daarom vind ik het belangrijk om een maandelijkse bijscholing te krijgen van een erkend veterinair aromatherapeut over de nieuwste ontdekkingen en ontwikkelingen binnen de aromatherapie.

Wil je ook aan de slag met essentiële oliën? Vraag dan een intakegesprek aan!

Celzouten

De eerste celzouten werden in 1873 beschreven door dr. Schüssler. Hij was een biochemicus die onderzoek deed naar natuurlijke geneesmiddelen. Met de celtheorie als basis onderzocht hij de oorzaken van ziekten en mogelijke behandelingen ervan.

Gaandeweg ontdekte Schüssler twaalf minerale zouten. Later ontdekte zijn volgers nog vijftien andere celzouten. Volgens Schüssler waren deze zouten essentieel voor de werking van het menselijk lichaam. Hij meende dat de gezondheid van een cel en gezondheid van het lichaam afhankelijk was van de beschikbare voorraad celzouten.

Om te zorgen dat er binnen het lichaam de juiste chemische verbindingen ontstaan, is er altijd een positieve en negatieve lading nodig die aan elkaar hechten. De positieve geladen ionen zijn: calcium, kalium, magnesium en natrium. Negatief geladen ionen zijn de chloriden, fosfaten en sulfaten. Deze verbinding van celzouten, wordt zout genoemd. Bij het innemen van deze zouten zal de celstofwisseling binnen het lichaam in gang worden gezet.

Door zijn scholing als homeopaat heeft dr. Schüssler de celzouten verdund, waardoor overdosering bij dit soort behandelmethoden niet mogelijk is en er geen schade aan het lichaam toegebracht kan worden. Daarom kunnen de celzouten door mens en dier gebruikt worden ongeacht leeftijd en fysieke conditie.

Een andere reden is dat de stoffen zo door het mondslijmvlies opgenomen kunnen worden en niet via de maag hoeven te gaan. De maag kan namelijk de stoffen hinderen in de opname hiervan of veranderen. Doordat het zout bestaat uit een combinatie van een zuur en basische stof hoeft het lichaam niet zelf de verbinding aan te gaan, maar kan het lichaam deze mineralen daar waar nodig direct inzetten.

Bach-bloesemtherapie

Edward Bach was een Engelse arts, bacterioloog, homeopaat en kruidengenezer. Hij werkte onder meer in het Londense Universiteitsziekenhuis waar hij verschillende vaccins ontwikkelde. In het Londense Homeopathisch Ziekenhuis kwam hij in aanraking met het werk van Samuel Hahnemann, de grondlegger van de homeopathie. Hij was ervan overtuigd dat de persoonlijkheid van een mens een belangrijke invloed heeft op diens gezondheid en kon zijn patiënten urenlang bestuderen om hun persoonlijkheid te kunnen begrijpen. De Bach-bloesemtherapie voor dier en/of mens is net als mijn andere behandelmethoden gericht op een harmonieus bewustzijn met een gezonde geest in een gezond lichaam.

De bloesems die gebruikt worden bij de Bach-bloesemtherapie zijn afkomstig van planten, struiken en bomen die Dr. Edward Bach hoofdzakelijk gevonden heeft in Engeland. Slechts twee Bach-remedies heeft hij gevonden in andere landen, namelijk van de olijf en wijnstok.

Gepassioneerd door de voordelen uit de natuur en natuurlijke genezing, was het Dr. Bach die vaststelde dat extracten uit bepaalde bloesems een positief effect gaven op emotionele disbalans en stemmingswisselingen. Daarom kijk ik als veterinair natuurgeneeskundige ook naar wat de juiste Bach-bloesemremedie is. Om te selecteren stel ik veel vragen over het dier. En door goed te kijken naar zaken als lichaamshouding, oogopslag en uitstraling kan ik een Bachtype selecteren en aangeven of het dier in balans of disbalans verkeert.

Voeding voor hond en kat

Er zijn veel meningen over wat nu de juiste voeding is voor de hond en kat. De een zweert bij brokken, de andere bij kant en klaar vlees en weer een ander bij Barfen. Maar wat past nu bij jouw dier? Heeft het dier gezondheidsklachten? Dan is het belangrijk om de oorzaak te achterhalen en daarop de voeding aan te passen met eventueel supplementen. Voeding is maatwerk voor het dier en het gezin, waarbij het ook nodig kan zijn om bloedonderzoek te laten doen.

Meer weten over mijn verschillende behandelmethoden en natuurgeneeskundige therapieën? Neem dan contact op!